Opleidingen

Nieuws

Ontdek het laatste nieuws en updates over de elektrotechnische sector in België dankzij ELOYA. Blijf op de hoogte van de nieuwste trends, regelgeving en innovaties in onze sector.

Nieuws in de kijker

Publicatiedatum:

04/07/2024

Elektronische facturatie: Een imminente verandering

De overgang naar verplichte elektronische facturatie komt eraan. Maar voor wie geldt dit en welke transacties zijn betrokken? Hier is een overzicht van de nieuwe verplichtingen en de aankomende veranderingen.

Publicatiedatum:

05/06/2024

Gids: bewaartermijn van uw documenten

Het bewaren van documenten, zowel digitaal als op papier, kan verwarrend zijn. Dit nieuwsartikel biedt duidelijkheid over de bewaartermijnen. Het is essentieel om te weten hoe lang bepaalde documenten moeten worden bewaard om te voldoen aan wettelijke verplichtingen. Daarnaast helpt een goed georganiseerd archiefsysteem bij het gemakkelijk terugvinden van benodigde informatie en het voorkomen van juridische problemen.

Publicatiedatum:

30/05/2024

De maximale bedragen per erkenningsklasse van aannemers worden opgetrokken.

Bij Koninklijk besluit van 14 april 2024 tot wijziging van het koninklijk besluit van 26 september 1991 tot vaststelling van bepaalde toepassingsmaatregelen van de wet van 20 maart 1991 houdende regeling van de erkenning van aannemers van werken (BS 26 april 2024) zijn de maximumbedragen van de erkenningsklassen aanzienlijk opgetrokken. 

Publicatiedatum:

29/04/2024

Exclusieve partneracties als lid van ELOYA

Dankzij onze strategische partnerschappen bieden wij onze leden een exclusieve toegang tot essentiële tools, bronnen en diensten. Deze samenwerkingen stellen jullie in staat te genieten van exclusieve kortingen, gespecialiseerde trainingen en hoogwaardige technische ondersteuning, waardoor hun concurrentievermogen en efficiëntie op de markt worden versterkt.

Publicatiedatum:

15/03/2024

E-invoicing – Wat verandert vanaf 1 januari 2026

Wist u dat vanaf 1 januari 2026 de Belgische overheid e-invoicing verplicht stelt voor transacties tussen B2B’s? En wist u ook dat de wet die elektronische facturering tussen Belgische bedrijven verplicht heeft, is gepubliceerd! Een belastingaftrek van 120% heeft tot doel de hieraan verbonden kosten te verzachten.

Nieuws

Publicatiedatum:

10/09/2021

Maak ik mijn offertes wel correct op? – #2 Facturatie

Eén van de meest voorkomende vragen die we van onze leden krijgen: “Maak ik mijn offertes wel correct op?” ELOYA maakt u wegwijs met eenheidsprijzen, het belang van een prijsofferte, en meer.

Publicatiedatum:

30/06/2021

De meest gestelde vraagstukken door elektriciens – #1 Facturatie

Uitdagingen met facturatie. Vragen daarover krijgen we regelmatig. Het belang van correct en tijdig factureren is enorm, maar helaas krijgen elektriciens en installateurs hiervoor weinig handvatten aangereikt. ELOYA biedt hulp!

Publicatiedatum:

24/06/2021

Hoge temperaturen op het werk

Overmatige warmte van klimatologische oorsprong wordt gemeten met een thermometer zijnde de WBGT thermometer. Zo’n thermometer houdt rekening met de luchttemperatuur, maar ook met de vochtigheidsgraad van de lucht en de tocht. De WBGT-index is meestal 5 tot zelfs 10 graden lager dan de waarde op een gewone thermometer.

Publicatiedatum:

05/04/2021

Alles wat je moet weten over veiligheid op de werkvloer

Veiligheid op het werk moet altijd een eerste prioriteit zijn. In een veilige en positieve werksfeer, werken jouw werknemers het beste. Sterker nog, als werkgever ben je verplicht om de veiligheid en gezondheid van jouw werknemers te waarborgen. Veiligheid binnen jouw bedrijf is niet alleen belangrijk, maar ook op locatie voor de klant.

Vijf voordelen van ELOYA