Opleidingen

Ons verhaal

We delen met trots de rijke geschiedenis van ELOYA, van onze oorsprong tot nu. Ontdek welke mijlpalen ons hebben gevormd tot de representatieve federatie van de elektrotechnische sector die we vandaag zijn. 

Onze rijke geschiedenis

Sedert meer dan 90 jaar, dankzij haar activiteiten en realisaties, geeft ELOYA werkelijk meerwaarde aan het beroep van elektricien, en verdedigt ze hardnekkig de algemene belangen van alle elektriciens en deze van haar leden in het bijzonder. 

Ons team van specialisten staat steeds ter beschikking van onze leden en geeft persoonlijk advies op juridisch (o.a. inzake fiscale, commerciële, burgerlijke en sociale wetgeving) en technisch vlak, (beantwoorden van vragen met betrekking tot AREI, het opzoeken van invoerders, merken of fabrikanten, enz.) Daarnaast voorzien wij op regelmatige basis doorheen het jaar opleidingen over een brede waaier aan onderwerpen. We engageren ons ook om jaarlijks events voor onze leden te organiseren. 

Oprichting van ELOYA

ELOYA werd in 1934 opgericht, met als duidelijk doel de verdediging van zowel de algemene als de bijzondere belangen van alle elektriciens van België.  

Door haar moed en vindingrijkheid slaagde ELOYA erin om de moeilijke oorlogsjaren te overbruggen. De verschillende activiteiten die in de naoorlogse jaren door en voor leden werden georganiseerd zorgden voor een hechte vriendschapsband tussen alle betrokkenen. 

In 1968 was ELOYA mee verantwoordelijk voor twee belangrijke mijlpalen: de vestigingswet die waakt over de toegang tot het beroep van elektricien, en het oprichten van het Fonds voor Bestaanszekerheid van de Elektriciens. Dit fonds hield zich in een beginstadium uitsluitend bezig met de aanvullende uitkeringen (ziekte, gedeeltelijke werkloosheid, syndicale vorming) maar later ook met het brugpensioen, eindejaarspremie, het opleidingscentrum Vormelek en het aanvullend pensioen. 

Een mooie sprong voorwaarts

Tijdens de jaren 70 en het begin van de jaren 80 kende ELOYA een mooie sprong voorwaarts dankzij de inzet van de bestuurders en de directeur. Zij hadden mandaten in vele organisaties en officiële instanties waar zij de efficiëntie en de vastberadenheid van ELOYA aantoonden. 

ELOYA ligt ook aan de oorsprong van de Wet Tobback (10/04/1990) waardoor een verplichte erkenning van de alarminstallateur ingevoerd werd waarbij één van onze bestuurder en de directeur een doorslaggevende rol hebben gespeeld. 

In juni 2004 heeft ELOYA haar ISO 9001-2000-certificatie bekomen dankzij de inspanning van het ganse personeel. Onze Federatie zetelt daarnaast ook in “Incert”, het certificatieorganisme van beveiligingsmateriaal en beveiligingsinstallateurs en in “Alia Security”, de beroepsorganisatie van de elektronische beveiliging waarvan al onze leden beveiligingsinstallateurs automatisch lid zijn. 

Vandaag & morgen

Vandaag verenigt ELOYA meer dan 1.500 leden die in de elektrotechnische sector actief zijn. Door haar omvang slagen we erin een doorslaggevende stem te verlenen bij het nemen van belangrijke sectorbeslissingen, zoals bijvoorbeeld de cao.

Een specialistenteam staat de leden bij met raad en daad op vlak van administratie, veiligheid en techniek. ELOYA biedt hulp bij kwesties zoals de CO2 taks, car-policies, verkoopsvoorwaarden, slechte betalers, problemen met sociale secretariaten, toepassing van de loonbarema’s en kwalificaties zowel van arbeiders als van bedienden, toekenning van de eco-cheques, enz.…

Het hele jaar door worden opleidingen voorzien die voordelig tot volledig gratis zijn voor leden. Geïnteresseerden kunnen zelf het financiële voordeel van hun lidmaatschap berekenen via de gebruiksvriendelijke calculator die ELOYA hiervoor ontwierp. Afhankelijk van de grootte van uw onderneming, kan u als lid tot bijna 4.000 euro per jaar besparen!

Nieuws

13/05/2024

Navigeer eenvoudig doorheen onze nieuwe website!

De website is gebruiksvriendelijker dan ooit tevoren, waardoor u gemakkelijk kunt navigeren en zonder twijfel antwoorden vindt op al uw vragen.
29/04/2024

Exclusieve partneracties als lid van ELOYA

Dankzij onze strategische partnerschappen bieden wij onze leden een exclusieve toegang tot essentiële tools, bronnen en diensten. Deze samenwerkingen stellen jullie in staat te genieten van exclusieve kortingen, gespecialiseerde trainingen en hoogwaardige technische ondersteuning, waardoor hun concurrentievermogen en efficiëntie op de markt worden versterkt.
29/04/2024

Energetisch ontbijt met ELOYA en Inspect Belgium

We hebben het genoegen u en uw medewerker uit te nodigen voor onze “Energetisch ontbijt” in samenwerking met het controleorgaan Inspect Belgium. Kom bij ons voor een gezellig ontbijt waarbij u de gelegenheid krijgt om inspecteurs van het controleorganisme te ontmoeten en met hen van gedachten te wisselen.

Hou uzelf up-to-date en

lees onze laatste nieuwsartikels

Vijf voordelen van ELOYA