Opleidingen

De meest gestelde vraagstukken door elektriciens – #1 Facturatie

Uitdagingen met facturatie. Vragen daarover krijgen we regelmatig. Het belang van correct en tijdig factureren is enorm, maar helaas krijgen elektriciens en installateurs hiervoor weinig handvatten aangereikt. ELOYA biedt hulp!

Facturatie: hoe wordt u financieel stabiel?

Een correcte kostenberekening, met een paar belangrijke vuistregels komt u al heel ver! Een initiële inspanning is nodig, daar is geen ontsnappen aan, maar met ELOYA garanderen we u dat vervolgens alles vlotter verloopt! Tijdig factureren, nieuwe klanten, minder problemen met klanten, rondkomen, etc. Correct factureren maakt uw leven een heel pak makkelijker. ELOYA vatte de belangrijkste aandachtspunten samen!

Geld laat de wereld draaien

Zelfstandig werken, uw eigen baas zijn, klinkt allemaal heel aantrekkelijk, maar het financiële plaatje laten kloppen is vaak een heel ander paar mouwen. Hoe kunt u als elektricien jouw financiële noden tegemoetkomen? Hoe berekent u correcte marges? Hoe verrekent u facturen op een gezonde manier?

Economische stabiliteit is dan ook iets waar de meesten onmiddellijk voor zouden tekenen. Financieel sterk staan, kan een enorme last van uw schouders halen, in uw professionele, maar evenzeer in uw privéleven. Zelden tot nooit wordt er aan de schoolbanken een stevige basis meegeven over hoe u eigenlijk een zaak moet laten draaien. Wat u langs alle kanten hoort waaien is klanten, klanten en klanten. Als u maar genoeg opdrachten hebt, komt alles altijd goed! Allemaal goed en wel, maar als deze op het einde van de dag niet het correcte bedrag in het laatje steken, werkt u zich krom voor niets. Letterlijk!

Van uitstel komt afstel

Laten we eerlijk zijn, er bestaan spannendere zaken dan facturen opstellen. Wat er in praktijk vaak op neer komt tot ‘uitstelgedrag’ tot wanneer ‘het u uitkomt. In praktijk zien we dat dit er dan vaak niet meer van komt!
Dit patroon zorgt ervoor dat uw facturen opstellen automatisch koppelt aan een negatief, vermoeiend en langdradig gevoel. Niemand wil tot een gat in de nacht aan het werken zijn en al zeker niet als het is om facturen op te stellen. Efficiëntie is dus cruciaal, en geloof ons daar zijn geen grote, ingewikkelde, of dure, beheer programma’s voor nodig!

ELOYA helpt u verder

Maar hoe pakt u dat dan aan, factureren? Het belang van een correcte factuur op te stellen is enorm. Dit allemaal gezegd zijnde, krijgen elektriciens en installateurs weinig, tot zelfs geen, middelen aangereikt gedurende de opleiding, om daarbij te helpen. Dit weerhoudt u er niet alleen van om uw bedrijf naar nieuwe hoogtes te tillen, maar het houdt u in een vicieuze cirkel van gemiste opportuniteiten. ELOYA helpt u graag verder in het opstellen van een eenvoudige aanpak voor uw maandelijkse facturatie.

Samen gaan we voor een gezond eigen bedrijf!

Beschrijving

Meer artikels

13/05/2024

Navigeer eenvoudig doorheen onze nieuwe website!

De website is gebruiksvriendelijker dan ooit tevoren, waardoor u gemakkelijk kunt navigeren en zonder twijfel antwoorden vindt op al uw vragen.
29/04/2024

Exclusieve partneracties als lid van ELOYA

Dankzij onze strategische partnerschappen bieden wij onze leden een exclusieve toegang tot essentiële tools, bronnen en diensten. Deze samenwerkingen stellen jullie in staat te genieten van exclusieve kortingen, gespecialiseerde trainingen en hoogwaardige technische ondersteuning, waardoor hun concurrentievermogen en efficiëntie op de markt worden versterkt.
29/04/2024

Energetisch ontbijt met ELOYA en Inspect Belgium

We hebben het genoegen u en uw medewerker uit te nodigen voor onze “Energetisch ontbijt” in samenwerking met het controleorgaan Inspect Belgium. Kom bij ons voor een gezellig ontbijt waarbij u de gelegenheid krijgt om inspecteurs van het controleorganisme te ontmoeten en met hen van gedachten te wisselen.

Hou uzelf up-to-date en

lees onze laatste nieuwsartikels

Vijf voordelen van ELOYA