Opleidingen

De meest gestelde vraagstukken door elektriciens – #1 Facturatie

Uitdagingen met facturatie. Vragen daarover krijgen we regelmatig. Het belang van correct en tijdig factureren is enorm, maar helaas krijgen elektriciens en installateurs hiervoor weinig handvatten aangereikt. ELOYA biedt hulp!

Facturatie: hoe wordt u financieel stabiel?

Een correcte kostenberekening, met een paar belangrijke vuistregels komt u al heel ver! Een initiële inspanning is nodig, daar is geen ontsnappen aan, maar met ELOYA garanderen we u dat vervolgens alles vlotter verloopt! Tijdig factureren, nieuwe klanten, minder problemen met klanten, rondkomen, etc. Correct factureren maakt uw leven een heel pak makkelijker. ELOYA vatte de belangrijkste aandachtspunten samen!

Geld laat de wereld draaien

Zelfstandig werken, uw eigen baas zijn, klinkt allemaal heel aantrekkelijk, maar het financiële plaatje laten kloppen is vaak een heel ander paar mouwen. Hoe kunt u als elektricien jouw financiële noden tegemoetkomen? Hoe berekent u correcte marges? Hoe verrekent u facturen op een gezonde manier?

Economische stabiliteit is dan ook iets waar de meesten onmiddellijk voor zouden tekenen. Financieel sterk staan, kan een enorme last van uw schouders halen, in uw professionele, maar evenzeer in uw privéleven. Zelden tot nooit wordt er aan de schoolbanken een stevige basis meegeven over hoe u eigenlijk een zaak moet laten draaien. Wat u langs alle kanten hoort waaien is klanten, klanten en klanten. Als u maar genoeg opdrachten hebt, komt alles altijd goed! Allemaal goed en wel, maar als deze op het einde van de dag niet het correcte bedrag in het laatje steken, werkt u zich krom voor niets. Letterlijk!

Van uitstel komt afstel

Laten we eerlijk zijn, er bestaan spannendere zaken dan facturen opstellen. Wat er in praktijk vaak op neer komt tot ‘uitstelgedrag’ tot wanneer ‘het u uitkomt. In praktijk zien we dat dit er dan vaak niet meer van komt!
Dit patroon zorgt ervoor dat uw facturen opstellen automatisch koppelt aan een negatief, vermoeiend en langdradig gevoel. Niemand wil tot een gat in de nacht aan het werken zijn en al zeker niet als het is om facturen op te stellen. Efficiëntie is dus cruciaal, en geloof ons daar zijn geen grote, ingewikkelde, of dure, beheer programma’s voor nodig!

ELOYA helpt u verder

Maar hoe pakt u dat dan aan, factureren? Het belang van een correcte factuur op te stellen is enorm. Dit allemaal gezegd zijnde, krijgen elektriciens en installateurs weinig, tot zelfs geen, middelen aangereikt gedurende de opleiding, om daarbij te helpen. Dit weerhoudt u er niet alleen van om uw bedrijf naar nieuwe hoogtes te tillen, maar het houdt u in een vicieuze cirkel van gemiste opportuniteiten. ELOYA helpt u graag verder in het opstellen van een eenvoudige aanpak voor uw maandelijkse facturatie.

Samen gaan we voor een gezond eigen bedrijf!

Beschrijving

Meer artikels

Publicatiedatum:

04/07/2024

Elektronische facturatie: Een imminente verandering

De overgang naar verplichte elektronische facturatie komt eraan. Maar voor wie geldt dit en welke transacties zijn betrokken? Hier is een overzicht van de nieuwe verplichtingen en de aankomende veranderingen.

Publicatiedatum:

05/06/2024

Gids: bewaartermijn van uw documenten

Het bewaren van documenten, zowel digitaal als op papier, kan verwarrend zijn. Dit nieuwsartikel biedt duidelijkheid over de bewaartermijnen. Het is essentieel om te weten hoe lang bepaalde documenten moeten worden bewaard om te voldoen aan wettelijke verplichtingen. Daarnaast helpt een goed georganiseerd archiefsysteem bij het gemakkelijk terugvinden van benodigde informatie en het voorkomen van juridische problemen.

Publicatiedatum:

03/06/2024

Belgisch Staatsblad krijgt gloednieuwe website 

De website van het Belgisch Staatsblad zit in een nieuw kleedje. De iconische achtergrond met wolkjes verdwijnt, en maakt plaats voor een fris 2.0-design. “De nieuwe site is fraaier én gebruiksvriendelijker”, zegt Sarah Blancke, voorzitter a.i. van de FOD Justitie. “Zo maakt het Staatsblad zijn schatkamer vol waardevolle info veel toegankelijker – voor de burger en voor alle andere stakeholders.”

Hou uzelf up-to-date en

lees onze laatste nieuwsartikels

Vijf voordelen van ELOYA